Stuteriet

Gocksta Stuteri

Stuteriet ligger ca. 1 mil från Västerås, vilket gör att vi har nära till flyg och andra logistikföretag, det är en förutsättning för att driva en seminstation med goda dräktighetsresultat.

I dagsläget har stuteriet 65 boxplatser fördelat i två byggnader varav 16st fölningsboxar och 10st hingstboxar. Det finns även två lösdrifter på gården som rymmer ca 10 st föl/unghästar vardera.

Hästarna har tillgång till stora hagar som alla ligger nära intill stallet och det finns även rastpaddockar till ston som kommer dit för ett par dagar eller av någon anledning inte kan gå med andra hästar.

Seminstationen  

Arbetet på seminstationen påbörjas direkt på morgonen med undersökning av alla ston. De ston som ska ha "hemma" hingstar semineras samma dag under eftermiddagen.
Beställd semin (TAI) kommer till stuteriet på natten och i flesta fall semineras stona direkt eller tidigt nästkommande morgon. För att serva stoägarna med bra dräktighetsresultat, har stuteriet ett bra samarbete med stuteriveterinärerna Emma Lillje och Gabriella Medin.

När du kommer med ditt sto för undersökning kan det vara kö in till veterinären. Det är inte alltid som kö ordningen gäller då ston som ska ha utlandshingstar måste in först. Kommer du med sto och föl, vänta gärna kvar med dem i transporten tills det är er tur.  

I våra nya fina seminspiltor finns det plats för tre hästar samtidigt varav två av dem har extra plats för föl. Det finns även en liten del strax intill seminspiltorna där du kan sätta dig ner med en tidning och kopp kaffe medans vi tar hand om ditt sto. 

Du kan välja att ha kvar ditt sto hos oss under säsongen. Antingen under dagen, tills hon är färdig seminerad eller tills hon är dräktig.

 Du finner alla priser under PRISLISTA.


Hingststation

  • Du kan välja att ha din hingst hos oss under säsong eller under hela året. Kontakta Anne-Sophie för mer information.
  • Vi tar emot din hingst för inlärning av tömning 
  • Vi tappar för infrysning av sperma (hingsten måste då provtas 2ggr och vi fryser enbart om sperman har god kvalité dvs. en koncentration över 150)
  • Vi kan även förvara era frysta strån. 

Priser hittar du under PRISLISTA