Dataskyddspolicy

Vi på Gocksta Stuteri värnar om din integritet. I denna policy förklarar vi hur vi samlar in och använder dina personuppgifter. Vi beskriver även dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

Personuppgifter är alla uppgifter som kan kopplas direkt eller indirekt till en levande fysisk person. Det handlar inte bara om namn och personnummer utan även t.ex adress och mailadress.

Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i IT-system, oavsett om det handlar om mobila enheter eller datorer. Det handlar om exempel registrering, lagring och bearbetning. I vissa fall kan även manuella register omfattas.

Personuppgiftsansvarig

Gocksta Stuteri är personuppgiftsansvarig för de behandlingar som sker i vår verksamhet.

Vilka uppgifter samlar vi in om dig och varför?

Vi behandlar i huvudsak ditt namn, personnummer, adress och mailadress för att kunna fakturera eventuell tjänst som du väljer av oss.

Aktörer som är självständigt personuppgiftsansvariga

Vi delar även dina personuppgifter med vissa andra aktörer som är självständigt personuppgiftsansvariga, såsom factoringföretag, veterinärer och hovslagare. När vi delar dina personuppgifter till dessa som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller dennes integritetspolicy och personuppgiftshantering.

Hur länge sparar vi dina uppgifter?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Vissa uppgifter i bokföringen behöver sparas på grund av t.ex lagstiftning i minst 5 år.

Vad är dina rättigheter som registrerad?

Som registrerad kund hos oss har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Du har rätt till att få ett utdrag som visar vilka personuppgifter vi har registrerade hos dig. Du kan begära rättelse av felaktiga uppgifter och i vissa fall radering. 

Har du frågor och funderingar angående hur vi behandlar personuppgifterna är du välkommen att kontakta oss!

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen.