Cortino 1287

Diabeau van de Heffinck - Calido l - Sandro

Född 2009,  170 cm

ICKE BÄRARE AV WFFS

AI, TAI

2500:- språng + 6000:- vid 90 dagars dräktighet exkl. moms

BLUP

Cortino godkändes vid bruksprovet 2014 med orden - "Harmonisk och högställd hingst med stor hoppkapacitet med god rytm, balans och framåtbjudning". Han blev provets högst bedömda hopphingst med hoppindex 18,6.

Hittills har Cortino gått fint på tävlingsbanorna tillsammans med Niklas Arvidsson och redan som 3-åring fick han 50p på sitt 3 årstest. 

Som 4-åring segrade han i semifinalen på 4 års Championatet i Flyinge där han även slutade 2:a i finalen och 2:a i Breedersfinalen.

Som 5-åring så kvalade han till Scandinavian Open i Falsterbo och var felfri i både kval och finalen. Han deltog även i unghäst VM i Zangersheide och kom till final i Breeders för 5 åringar.

Som 6-åring placerade han sig i 130 klasser och efter det har det bara fortsatt att gå bra för Cortino. I dagsläget har han placeringar i 150 klasser.  


Cortino's far Diabeau van de Heffinck blev godkänd i BWP 2006 och blev championhingst 3 år i rad som 5- 6- och 7- åring. Han blev godkänd i SWB 2014 och 2017 A premierades han.  

Cortino's mor Bella Fortuna härstammar från Oldenburg stam 15, e. Calido I -Sandro-Inschallah. Mormors mor Iluna är Statspremiesto Elit i Oldenburg. Hon har lämnat svårklasshästar i dressyr, samt godkände hingsten Royal Star. Ur stostammen kommer också hingstarna Internet (e. Incello), godkänd i Oldenburg och i Sverige samt Ludwigs As (e. Ludwig von Bayern), plac internationell 1.50 hoppning samt godkänd i Hannover och Oldenburg. Bella Fortunas avkomma Call me Alice e Hip Hop har ett blup på 135 i hoppning. Colina e Acacio, erhöll gångartsdiplom och är selektionssto. Avkomman Don Diego blev som föl uttagen till Elitfölauktionen på Flyinge och erhöll gångartsdiplom på sitt 3-årstest. Euphoria HS e Plot Blue matchas nu inför 3-årstest.