Baloé Hp 1342
Balou du Rouet - Clearway - Corrado l

172 cm    Född 2014

ICKE BÄRARE AV WFFS

AI, TAI

 2500:- språng + 7000:- vid 40 dygn exkl. moms. Fosterförsäkring* ingår med 7000:- (däktighetsintyg krävs)

*Fosterförsäkring går ej att teckna om stoet är över 20 år

Baloé har under hösten 2018 gått väldigt bra under Arnold Assarsson!

Han blev högst bedömda hopphästen för 4- åringar med poängen 10 - 10 under Breeders i Flyinge och därmed segrade.  

Baloé kom även tvåa i 4 -årschampionatet under Elmia Scandinavian Horse Show!

Under sitt bruksprov 2018 fick han 9.0 på typen, HHB 8.0, Extremiteter 7,0 och omdömet löd: Stor, långlinjerad välproportionerlig. Litet uttrycksfullt huvud, lång välvd hals med naturlig resning, hög manke, något låg rygg och välformat kors.

I hoppningen fick han av domarna på teknink och förmåga 8,5 och på temperament och utvecklingbarhet 9,0

Av testryttarna fick han 8,0 och 9,0 med omdömen som "Hoppar bra, atletisk med scope. Munnen och galoppen är bra"

Hoppindex 19,3

Katalogtext:

En hingst med stam i absolut världsklass som under bruksprovet bland annat fick omdömet: En hingst med positiv attityd, spänstig med bra avstamp. God rytm, balans och framåtbjudning. Säker taxering, snabb reaktionsförmåga, rättar sig bra. Förtroendefull, samarbetsvillig och energisk.


Baloé Hp's far Balou du Rouet har bara i Tyskland 195 avkommor som tävlar framgångsrikt i svår hoppning. Fadern Baloubet du Rouet är trefaldig världscupssegrare och vann individuellt olympiskt guld med Rodrigo Pessoa. Dessutom har han lämnat en hel armada internationella sporthästar som överbevisar hans ställning som förärvare.

Baloé Hp's mor Unta är från en Holstein-moderslinje som har gett ett antal godkända hingstar och ett flertal svårklasshästar i hoppning. Unita är efter Clearway som var en av Holsteinerförbundets mest lovande hingstar och en av de ädlaste sönerna till den berömde Capitol I undan det fantastiskt fina Holsteiner stoet Wodka II e Lord-Ramiro.